(a) have increased          (b) increased 
(c) would increase        (d) increasing 
Ans: a
2. He has now recovered from his injury and _____ again. 
(a) is able to walk         (b) was able to walk 
(c) had walked              (d) had been walking 
Ans: a
3. We _____ a very enjoyable holiday in Ooty last summer. 
(a) have had          (b) had      (c) were      (d) was 
Ans: b
4. _____ your breakfast already? 
(a) Have you had          (b) Had you         
(c) Do you have             (d) Has had 
Ans: a
5. I _____ him since he was in the hospital. 
(a) have not seen          (b) had not seen 
(c) was seen                  (d) were seen 
Ans: a
6. He _____ at the age of twenty eight, in 1998. 
(a) get married             (b) got married 
(c) have got married     (d) gets married 
Ans: b
7. After working with him for sometime, I came _____ his efficiency. 
(a) to admire       (b) admired         (c) admiring        (d) admires 
Ans: a
8. _____ will captain the college team? 
(a) Who      (b) Which             (c) When            (d) What 
Ans: a
9. Political leaders should think of the people _____ they are accountable. 
(a) to who            (b) to whom         (c) who               (d) which 
Ans: b
10. Gandhiji used _____ major part of his time for spinning. 
(a) the        (b) a           (c) an          (d) no article 
Ans: a
11. He is _____ right man for the job. 
(a) a            (b) the        (c) an          (d) no article 
Ans: b
12. Fragile means: 
 (a) strong            (b) powerful       (c) delicate                    (d) mucular 
Ans: c
13. The antonym of timid is 
(a) adventurous     (b) foolish          (c) delicate                    (d) muscular 
Ans: a
14. The antonym of diligent is  
(a) intelligent      (b) vigilant                    (c) vibrant           (d) idle 
Ans: d
15.  Abortive is the synonym of  
(a) futile               (b) fertile              (c) cute               (d) curtail 
Ans: a
16. Fratricide means the murder of one's  
(a) brother                    (b) father             (c) sister              (d) mother 
Ans: a
17. The first person who _____ the question will be awarded a prize. 
(a) answer            (b) answered      (c) answers          (d) answering 
Ans: c
18. I hope you succeed _____ you effort. 
(a) in          (b) on         (c) from               (d) with 
Ans: a
19. Always be _____.  
(a) honesty          (b) honest             (c) honestly         (d) to honest 
Ans: b
20. Every one cheered the winner, _____.   
(a) did he?           (b) didn't they?      (c) didn't he?     (d) did they? 
Ans: b
 


 
 
 
 
