1:-Who among the following was not a member of the Constituent Assembly of India? 
A:-Pattom Thanupillai            B:-R. Shankar 
C:-P.T. Chacko                       D:-Sir C. Sankaran Nair 
Ans:- Option-D 
2:-In which postal zone is Kerala included? 
A:-5            B:-6            C:-2            D:-4 
Ans:- Option-B 
3:-Dakshinayanam is a book written by: 
A:-V.T. Bhattathirippad         B:-M.R. Bhattathirippad 
C:-E.M.S. Namboodiripad     D:-None of these 
Ans:- Option-A 
4:-The introduction of the first five year plan in India was prepared by: 
A:-Jawaharlal Nehru             B:-P.C. Mahalnobis 
C:-Dr. K.N. Raj                       D:-Gulsarilal Nanda 
Ans:- Option-C 
5:-Which schedule of the Constitution of India provides the list of 22 regional languages? 
A:-7            B:-9            C:-8            D:-4 
Ans:- Option-C 
6:-Who was the founder of Ananda Maha Sabha? 
A:-Chattampi Swamikal         B:-Swami Anandatheerthan 
C:-Brahmananda Sivayogi      D:-Swami Agamananda 
Ans:- Option-C 
7:-The drama Vishavriksham was written by:
A:-N.N. Pillai                B:-Thoppil Bhasi 
C:-C.J. Thomas             D:-K.T. Muhammed 
Ans:- Option-C 
8:-Who described Nalacharitam Aattakkatha as Kerala Sakunthalam? 
A:-Joseph Mundasseri                    B:-Kuttikrishna Marar 
C:-C.P. Achutha Menon        D:-P. Govinda Pillai 
Ans:- Option-A 
9:-The constitutional amendment for the Right of children to free and compulsory education was made in:
A:-2000     B:-2002      C:-2004    D:-2006 
Ans:- Option-B 
10:-How many islands are there in the group of Lakshadweep? 
A:-32          B:-36          C:-38          D:-35 
Ans:- Option-B 
11:-Who inaugurated Paliyam Satyagraha? 
A:-A.K. Gopalan           B:-C. Kesavan 
C:-P. Krishna Pillai       D:-K. Kelappan 
Ans:- Option-B 
12:-Headquarters of the Kerala Gramin Bank?
A:-Kochi                       B:-Thiruvananthapuram       
C:-Malappuram            D:-Thrissur 
Ans:- Option-C 
13:-The instrument used in the artform Patayani:
A:-Thappu                    B:-Udukku                    C:-Thudi    D:-Kokkara 
Ans:- Option-A 
14:-Who founded Pratyaksha Raksha Daiva Sabha? 
A:-Chavara Achan        B:-Poikayil Yohannan 
C:-K.P. Karuppan         D:-Brahmananda Sivayogi 
Ans:- Option-B 
15:-Which article of the Constitution of India deals with Grama Sabha? 
A:-242       B:-243 A    C:-244 A    D:-240 
Ans:- Option-B 
16:-Who described M.C. Joseph as the ''Pope of the Rationalists''? 
A:-Kuttippuzha Krishna Pillai        B:-M.P. Paul 
C:-K.T. Kovoor                                 D:-P. Kesava Dev 
Ans:- Option-A 
17:-Founder of Kerala Kaumudi?
A:-C.V. Kunhiraman    B:-K. Sukumaran 
C:-Kumaranasan          D:-Sahodaran Ayyappan 
Ans:- Option-A 
18:-The newspaper ''Prabhatam'' was started by:
A:-Kesari                                B:-E.M.S. Namboodiripad 
C:-P. Ramakrishna Pillai       D:-Sahodaran Ayyappan 
Ans:- Option-B 
19:-The salary of the President of India is taken from?
A:-consolidated fund              B:-contingency fund 
C:-emergency fund                D:-none of these 
Ans:- Option-A 
 20:-Which article of the Indian Constitution deals with Right to Equality?
  
Ans:- Option-B 
 


 
 
 
 
