
1) What is the capital city of AP? 
Ans: Amaravati 
2) Who won the us open women’s doubles ? 
Ans: Sania Mirza-Martina Hingis 
3) Dada Saheb Phalke Award belongs to which field? 
Ans: Cinema 
4) Rajaram R Laxman belongs to which game? 
Ans: Chess 
5) Current captain of women’s hockey team? 
Ans: Ritu Rani 
6) 2015 Nobel Prize for literature winner?     
Ans: Svetlana Alexievich
Ans: Svetlana Alexievich
7) SONAR full form is? 
Ans: SOund Navigation And Ranging 
8) Which is first unmanned satellite launched by ISRO? 
Ans: Chandrayaan-1 
9) CERN related to? 
Ans: Nuclear Research 
10) Minimum age of to be a PM? 
Ans: 25 
11) Nitrogen %in atmosphere?
Ans: 78.08% 
12) First Indian went into space? 
Ans: Rakesh Sharma 
13) Source of Narmada river?
Ans: Amarkantak hill 
14) World AIDS day? 
Ans: 1st December 
15) Summer Olympic 2016 held in?
Ans: Rio de Janeiro 
16) Which is not a fundamental right? 
Ans: Right to Property 
17) What is study of map is called? 
Ans: Cartography 
18) Where is Indira Gandhi Tulip garden located? 
Ans: Srinagar, Jammu and Kashmir 
19) What is unit of pressure? 
Ans: SI system is the pascal (Pa) 
20) Who was the considered as first programmer? 
Ans: Ada Lovelace 
21) Which is the state with lowest population density? 
Ans: Arunachal Pradesh 
22) Water is mixture of ? 
Ans: Oxygen and hydrogen 
23) What does NFC based on? 
Ans: RFID 
24) Ozone layer is found in which layer of earth? 
Ans: Stratosphere 
25) Who is the first dalit President of India? 
Ans: Kocheril Raman Narayanan 
26) What is study of earth called as? 
Ans: Geology 
27) Rupee sign was created by? 
Ans: Udaya Kumar 
28) How many players are there in volleyball? 
Ans: 6 
29) Hindi day celebrated on? 
Ans. 14 September 
30) Kanha national park situated at which location? 
Ans: Madhya Pradesh 
Thanks. 
 

 
 
 
 
