General Knowledge of World

1. In map, Italy is _____ shaped:
(a) Chicken          (b) Fish      (c) Shoe string    (d) Boot
Ans: d

2. Which of the following was started in Italy?
(a) Reformation                     (b) Renaissance
(c) Industrial Revolution       (d) Acupuncture
 Ans: b

3. Which city is called the 'Queen of Adriatic'?
Ans: Venice

4. Italy is known as the 'Land of _____. 
(a) Maple             (b) Marble                    (c) Eagle              (d) Rabbits
Ans: b

5. Which is called the city of water?
Ans: Venice

6. 'Creation of Adam' is a painting by:
Ans: Michelangelo

7. Which city is called the 'Empress of the Ancient World'?
Ans: Rome

8. Rome is called:
(a) Empire City             (b) City of Seven Hills
(c) Eye of Greece                    (d) All of these
Ans:  b

9. Who among the following is a famous Italian painter?
(a) Leonardo Da Vinci           (b) Michelangelo
(c) Raphael                             (d) All of these
Ans: d

10. Which of the following originated in Italy:
(a) Nascism         (b) Communism                    (c) Nihilism     (d) Fascism
Ans: d

11.  Who advocated Fascism?
Ans: Benito Mussolini

12. Benito Mussolini was killed by enemies in:
Ans: 1945

13. Who among the following was a famous Italian navigator?
(a) Magellan                  (b) Amarigo Vespuci
(c) Captain Cook                    (d) Vasco de Gama
Ans: b

14. Which is called 'Eternal City'?
Ans: Rome

15. In which country Columbus was born?
Ans: Italy

16. Who is the propounder of Kindergarten system?
Ans: Maria Montessori

17. Who was born in Pisa, Italy?
(a) Archimedes      (b) Kepler       (c) Galileo    (d) Copernicus
Ans: c

18. Which island is a part of Italy?
(a) Ruben            (b) Sicily             (c) Corsica           (d) St.Helena
Ans: b

19. Which is an Italian car company?
(a) Fiat       (b) Ford     (c) Volkswagen   (d) Honda
Ans: a

20. Which is the only volcano in the European mainland?
Ans: Vesuvius

21. In which sea mount Stromboli is situated?
Ans: Mediterranean Sea

22. Colosseum, an elliptical amphitheatre, is situated in the centre of the city of ____.
(a) Venice            (b) Rome             (c) Genoa   (d) Venice
Ans: b

23. Who unified Italy?
(a) Benito Mussolini     (b) Frederick Frobel
(c) Garibaldi                  (d) Maria Montessori
Ans: c

24. The construction of the Leaning Tower of Pisa was started in ______century:
Ans: 12

25. The Italian Statesman who wrote 'The Prince 'in 1513:
Ans: Machiavelli
Tags