General English Exam Questions

Idioms of Comparison:

1. As _____ as coal (dark/black)
Ans: black

2. As _____ as brass (brave/bold)
Ans: bold


3. As _____ as day (bright/light)
Ans: bright

4. As _____ as a bee (busy/quick)
Ans: busy

5. As _____ as the hills (old/high)
Ans: old

6. As _____ as air (free/sweet)
Ans:  free

7. As _____ as rock (firm/solid)
Ans: firm

8. As _____ as a fiddle (free/fit)
Ans: fit

9.  As _____ as a bat (blind/black)
Ans: blind

10. As _____ as ice. (Cold/Firm)
Ans: cold

11. As _____ as lightning (quick/light)
Ans: quick

12. As _____ as snow (weight/white)
Ans: white

13.  As _____as grass (yellow/green)
Ans: green

14. As _____ as a feather (light/heavy)
Ans: light

15. As _____ as a doornail (dead/soft)
Ans: dead

16. As _____ as a fox (wise/cunning)
Ans: cunning

17. As _____ as midnight (Fierce/dark)
Ans: dark

18. As _____ as a lamb (kind/gentle)
Ans: gentle

19.  As _____ as wax (yielding/strong)
Ans: Yielding

20. As _____ as solomon (Strong/wise)
Ans: wise  

Choose the right TERMs for the assemblages:

1. A _____ of mountain. (chain/lines)
Ans: chain

2.  An _____ of soldiers (army/crew)
Ans: army

3. A _____ of ships. (flight/fleet)             
Ans: fleet

4. A _____ of stars (gang/galaxy)            
Ans: galaxy

5. A _____ of friends (circle/gang)
Ans: circle

6. A _____ of ants (crowd/colony)
Ans: colony

7. A _____ of arrows (fly/flight)
Ans: flight

8. A _____ of chickens (band/brood)
Ans: brood

9.  A _____ of keys (bevy/bunch)
Ans: bunch

10. A _____ of sailors (crew/circle)
Ans: crew

11. A _____ of stairs (flight/fleet)
Ans: flight

12. A _____ of bees (hive/herd)
Ans: hive

13. A _____ of actors (troupe/throng)
Ans: troupe

14. A _____ of puppies (litter/herd)
Ans: litter

15. A _____ of hay (stack/stock)
Ans: stack

16. A _____ of lions (pride/proud)
Ans: pride

17. A _____ of policemen. (Posse/pack)
Ans: posse

18. A _____ of arrows (quiver/pride)
Ans: quiver

19. A _____ of whales (group/school)
Ans: school

20. A _____ of trees. (group/grove)
Ans: grove


Choose the word denoting collections:

21. A _____ of laws.
(a) Clump            (b) Code
(c) Suit                (d) Group
Ans: b

22. A _____ of years.
(a) Century                   (b) Centenary
(c) Congregation                    (d) Cluster
Ans: a

23. A _____ of representatives or delegates.
(a) Committee              (b) Group
(c) Congress                  (d) Party
Ans: c

24. A _____ of rain or snow
(a) fall                  (b) shower
(c) drop               (d) fleet
Ans: a

25. A _____ of Puppies
(a) Letter             (b) Literary
(c) Litter              (d) Litre
Ans: c

26. A _____ of hay
(a) Soak               (b) Stake
(c) sack                (d) Stack
Ans: d


27. The TV has been on ____ 7 a m.
(a) for         (b) from     (c) since     (d) until
Ans: c

28. I ____ to Kanyakumari last month.
(a) have gone       (b) went     (c) had gone        (d) go
Ans: b

29. She ____  her finger while she was cutting vegetables.
(a) cuts                (b) had cut         (c)was cutting     (d) cut
Ans: d

30. You should apologise ____ him for your rude behavior.
(a) to          (b) before            (c) at                    (d) for
Ans: a

31. He is looking ____ an opportunity to go abroad.
(a) at          (b) into       (c) for         (d) through
Ans: c

32. He is ____  young man of good conduct and character.
(a) a            (b)an          (c) the        (d) some
Ans: a

33. One word for 'a child whose parents are dead'.
(a) vagabond       (b) orphan                    (c) beggar            (d) prodigy
Ans: b

34. The opposite of 'persuade' is
(a) decide             (b) dissuade         (c) disagree         (d) dismiss
Ans: b

35. A synonym for 'bravery' is
(a) cowardice       (b) boldness        (c) pride               (d) courage
Ans: d

 36. It will be raining in the afternoon, ____.
(a) isn't it?           (b) will it?            (c) won't it?         (d) hasn't it?
Ans: c

37. In which part of the sentence is the error?
      He said he did not know nothing about the theft.
          (a) He said                    (b)/he did not know
(c) nothing                    (d)/about the theft.
Ans: c

38. What is the feminine gender of 'elephant'?
(a) cow       (b) bitch     (c) doe        (d) jenny
Ans: a

39. This is the spot ____ the accident took place.
(a) were      (b) when    (c)which              (d)where
Ans: d

40. If you work hard, you ____.
(a) won't fail                           (b) wouldn't fail
(c) wouldn't have failed          (d) have failed
Ans: a

41. God helps those who help ____.
(a) them              (b) himself                    (c) themselves     (d) they
Ans: c

42. Walk fast, lest you ____.
(a)will miss the train              (b) should miss the train
(c) would miss the train        (d) shall miss the train
Ans: b

43. Identify the active voice sentence:
(a) The windows should not be kept open at night.
(b) What questions did the examiner set?
(c) The book will have to be returned to the library tomorrow.
(d) Two biscuits have been eaten by the child.
Ans: b

44. What is the indirect speech of He said, "I am not well".
(a) He said he is not well.                (b) He said he has not been well.
(c) He said he had not been well.   (d) He said he was not well.
Ans: d

45. Which of the following sentences is incorrect?
(a) He does not have enough money to buy the shoes.
(b) She is junior to me by five years.
(c) Do as you are told.
(d) Run as fast as you can.
Ans: a

46. Which of the following is incorrectly spelt?
(a) audience         (b) pronanciation        (c) noise               (d)voice
Ans: b
Tags